PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

SON DAKİKA ÖNLİSANS MEZUNLARINA POLİSLİK YOLU AÇILDI

SON DAKİKA ÖNLİSANS MEZUNLARINA POLİSLİK YOLU AÇILDIÜlkemiz de polis olmak isteyenler  PMYO, POMEM PAEM gibi okullar aracılığı ile polis olabilmektedir.
 Önlisans mezunu adaylar gerekli şartları yerine getirerek Yükseköğretime Geçiş Sınavından belirlenmiş olan 260 - 270 baraj puanını alarak Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) aracılığı ile polis olabiliyorlardı.

Önlisans mezunları da lise mezunlarının olduğu gibi Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında polis olabilmekteydi. Ancak tüm PMYO polis alımlarına malesef önlisans mezunu adaylar başvuru yapamamaktaydı.

20. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 10 bin kişilik polis alımına lisans mezunları istenilen düzeyde ilgi göstermedi. Bakan Süleyman Soylu gerekli talimatları verdiğini duyurmuştu. Bundan sonra ki POMEM polis alımlarında da lisans mezunlarının yeterli düzeyde başvuru yapmayacağı düşünülürse önlisans mezunlarına POMEM kapısı açılabileceğini söylemişti.

 İşte bu  düzenleme Bugün sabaha karşı Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile önlisans mezunlarına polislik yolu açıldı.

694 sayılı KHK Resmi Gazete yayımlandı.
Yayımlanan KHK'ya göre ilan edilen toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmayacak şekilde önlisans mezunları da polis olabilecek.
İşte KHK'daki ilgili madde
MADDE 14- 3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.
"Toplam kontenjanın %20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir."