PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

YENİ KHKDA ÖZEL HAREKAT-POLİS İÇİN KADRO İHDASI OLACAK MI?

YENİ KHKDA ÖZEL HAREKAT-POLİS İÇİN  KADRO İHDASI OLACAK MI?EGM 'nin (Emniyet Genel Müdürlüğü’nün) önümüzdeki dönem yapmasını beklediğimiz 9000 polis alımı için adaylar taleplerini açıkladı. Çok sayıda aday, 9000 polis alımının polis özel harekat olarak yapılmasını istiyor.
İşte adayların talepleri;
KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile Emniyet Genel Müdürlüğüne personel alımı için on binlerce kadro ihdas edilmişti. İhdas edilen kadronun çoğuna alımlar oldu ve olmaya devam ediyor. KHK ile açılan kadrodan EGM 'ye 11500 personel alımı daha yapılacak.
Geriye kalan 11500 kişilik kadroda 2500 komiser yardımcısı alımı olacak. Kalan 9000 kadronun ise POMEM kapsamında yapılması bekleniyor. Ancak alımların polis özel harekat olarak mı yapılacağı yoksa polis memuru olarak mı yapılacağı henüz belli değil.
Biz de daha önce yazdığımız haberde adayların görüşlerini sormuştuk Adaylar, geriye kalan 9000'lik alımın lise mezunu ve PÖH olarak yapılmasını bekliyor.
Adaylardan aldığımız geri dönüşlerde talepler şu şekilde:
"9 binin hepsi PÖH (Polis Özel Harekat) olmalı
Lise mezununu görsünler artık PÖH (Polis Özel Harekat) açılabilir en azından. Okuyanlara saygımız var tabi ki ama PÖH (Polis Özel Harekat)  bari bize vursun düşüncesindeler.
Üniversite mezunlarına yaş konusunda yardım edilmeli diye düşünüyorum (35 yaş gibi)
9 binin hepsi PÖH (Polis Özel Harekât)  olmalı ve bayanlara en az 1000 kadro açılmalı
Pomem önlisans KPSS puanı ve yaş in esnetilmesini istiyorlar.
PÖH (Polis Özel Harekat)  alımı yapılsın. Bayan kadrosu açılsın. Kpss sınırı kalksın. Türkçe Matematik coğrafya tarih alanlarından alacağımız puanlarla polis adayı olup olamayacağını belirleyemeyiz. Tabi ki genel kültür bilgisi olmalı bireylerin. Tuhaf gelecek belki ama sınav ücreti yatırma tarihlerinde elinde o ücreti verecek parası olmayan bir sürü birey vardır. Her açıdan bakmak lazım olaylara.
Boy bayanlarda 160 olsun zaten Türkiye ortalaması 165 bu yüzden çoğu kişi mülakata gidip boy sınırından eleniyorlar.
Lise mezunu olsun kpss şartı olmasın en yakın günde olsun
Artik su lisans mezunlarına öncelik verilsin atanamadık yaşımız geçiyor kpss şartı olsun yas esnetilsin buradan yetkililere sesleniyoruz lisans mezunu arkadaşlarında yazması lazım."
EGM 'nin (Emniyet Genel Müdürlüğü’nün)  9000'lik polis alımın tamamının PÖH (Polis Özel Harekat) olarak yapılıp yapılmayacağı henüz net değil. Ancak büyük bir bölümün PÖH (Polis Özel Harekat) olarak yapılması bekleniyor.

Bizde Polis Hazırlık Ailesi olarak yapılacak tüm polis alımlarını ve başvuru yapacak adayların taleplerini yakından takip edip sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.