PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

JANDARMA 8 BİN BAYAN SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI YAPACAK

JANDARMA 8 BİN BAYAN SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI YAPACAK 
Jandarma Genel Komutanlığı kadın personel konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor
 
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından açık olan pozisyonlara son günlerde alımlar devam ederken, yapılan Açıklama ile birlikte Jandarma Genel Komutanlığı da bünyesindeki personel istihdamını karşılamak adına alımlar yapacağını açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda verilen bilgiye göre gerçekleşecek olan alanlar subay, astsubay ve JÖH olarak yapılacak.
 
 Terörle mücadele başta olmak üzere pek çok alanda kadınların da yer alması için 2018 yılından itibaren düğmeye basılacak. Bu kapsamda kadın – erkek oranını dengelemek amacıyla 8 bine yakın bayan subay ve astsubay alımı planlanıyor.
Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde, kadın personelin toplam personele oranı yaklaşık olarak yüzde 1 şeklinde görülüyor. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu oranın yüzde 10’a çıkarılması hedefleniyor. Bu maksatla Jandarma personel alımı başvurularında her 100 kişilik alımın 10 kontenjanı kadın adaylara ayrılacak.

8 bin kadın subay ve astsubay alımı, Komutanlığın planları içerisinde yer alıyor. Şu anda mevcut bulunan 52 subay, 776 bayan astsubay sayısının birkaç yıl içerisinde 8 bine çıkarılması hedefleniyor.

Personel alımı konusunda Titiz davranan Jandarma Genel Komutanlığı, terörle mücadele başta olmak üzere birçok alanda artık kadınların da yer almasını istemesi üzerine yeni yılla birlikte 2018 yılında erkek oranını dengelemek adına toplamda 8 bine yakın bayan Subay ve Astsubay alımı yapacak Kadın subay ve astsubaylar komando olarak da artık görev alabilecekler. En Zorlu şartlarda görev yapabilecek olan kadın personele her zaman komando eğitimi verilecek. Bilindiği üzere İlk kadın jandarma komando birliği geçtiğimiz günlerde göreve başlarken, bu alımlarla bunların sayısı da önemli ölçüde artış gösterecek
Kadın subay ve astsubaylar komando olarak da görev alabilecek. Zorlu şartlarda görev yapacak olan kadın personele bu bağlamda komando eğitimi verilecek. İlk kadın jandarma komando birliği geçtiğimiz günlerde göreve başlarken, bunların sayısı önemli ölçüde artacak.

8 bin kadın subay, astsubay ve JÖH alımları ilana çıkar çıkmaz sizlerle paylaşacağız