PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

Polis Memuru Alımı Şartlarında Değişiklik Yapıldı.

Polis Memuru Alımı Şartlarında Değişiklik Yapıldı.    Polis Memuru Alımı Şartlarında Değişiklik Yapıldı.    

Polis memuru alımı şartları esnetildi, yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri, polisliğe engel olmaktan çıkarıldı.

Polis memuru alımı şartları esnetildi. Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği" ile polis memuru alımı şartları değiştirildi. Bu yönetmelik ile emniyet teşkilatının amir ve memur ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan polis eğitim-öğretim kurumlarına alınacak öğrencilerde aranan şartlar esnetildi.
 

Emniyet teşkilatına yapılacak ilk atamalarda, ayrıldıkları öğrencilik veya memurluğa geri dönüşlerde, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki birimlere açıktan ve naklen atamalarda, hastalanma, malullük ve vazife malullüğünde, vazife malulü olarak çalışmaya devam etme durumunda ve hizmet sınıfı değişikliklerinde aranacak sağlık şartlarına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
 

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği ile, yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen yara, dövme izi, 5, ve 6. derece kellik sürekli ilaç kullanımını gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları, teşhis ve tanı için eklem içerisinde yapılan müdahaleler de polisliğe engel olmaktan çıkarıldı.
 

Görme sınırı eksi 1’den eksi 2’ye esnetildi, İşitme seviyesi 25 desibelden 20 desibele indirildi. Kendiliğinden düşürülen (cerrahi müdahale olmaksızın) böbrek taşları ve tek başına rahim yokluğu polis memuru olmaya engel olmayacak. Omurga eğriliği 0 ila 10 derece olanlar ile basit yumurtalık ve böbrek kistleri olanlar da polis memuru olabilecek.
 

Kalp delikleri başarılı şekilde kapatılmış kişiler sağlık açısından sağlam kabul edilecek fakat taşıyıcı bile olsa hepatit B virüsü taşıyanlar polis memuru olamayacak. Adaylardan giriş raporunda istenilen testlere ultrasonografi, ekokardiyografi, solunum ve odiometri gibi fonksiyon tespit yöntemleri de ilave edildi. Polis okulundayken hastalanan veya yaralananlar, okuldan atılmayıp sivil memur olarak atanacaklar.
 
POMEM - PÖH - PMYO Ücretsiz hazırlık kursları
 

Bu yönetmelik ile bekçi, pilot ve işçilerin emniyet teşkilatında görevlendirilmesiyle ilgili usul ve esaslar da tanımlandı. Çarşı ve mahalle bekçisi adaylarında Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelin okullara girişlerinde olduğu gibi A dilimi sağlık şartlarına uygun olmaları gerekecek.
Yönetmeliğin tam metni için TIKLAYINIZ.