PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

24. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN OLACAK ?

24. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN OLACAK ?
24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman yapılacak? POMEM başvuru tarihleri belli oldu mu?
 

POMEM NEDİR ? 

 
       Polis Moral Eğitim Merkezi nin kısaltılmışı anlamına gelen POMEM kelimesi, Emniyet Genel Müdürlüğünün Polis ihtiyacını karşılayabilmesi için düzenlemiş olduğu sınavlarda başarılı olan adayların eğitim gördüğü okulların adıdır. Bu okullar (pomem) polis akademisine bağlı olup üniversite mezunu türk vatandaşlarına polis olabilmek için eğitim vermektedir. Bu okullardan yani POMEM (Polis Moral Eğitim Merkezleri) den  başarıyla mezun olan pomem adayları devlet memuru olarak görev yerlerine atanan memurlardır.

       23. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) polis alımına dair süreç henüz devam ederken gözler bu kez 24. Dönem POMEM polis alımlarına çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde polis olma hayali kuran gençler, konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

Peki, 24. Dönem POMEM başvuruları ne zaman olacak?

Polis olmak isteyen binlerce genç, POMEM 24. Dönem polis alımları hakkında herhangi bir detay ya da açıklama olup olmadığını sorguluyor. Polis Akademisi Başkanlığının internet sitesinden yapılan duyuruları kontrol eden gençler konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılıp yapılmadığını görmek istiyor. Polis alımı hakkında detayları yazımızdan ögrenebilirsiniz.

Hayallerindeki mesleği icra edebilmek adına polislik başvurusu yapmak isteyen bireylerin merakla beklediği süreç hakkında henüz bir açıklama yok ancak, 24. Dönem POMEM başvurularının 23. Döneme dair sürecin bitmesinin ardından başlayacağı tahmin ediliyor.  Yeni polis alımları ile ilgili resmi sayfalardan bir açıklama geldiğinde aktarmaya devam edeceğiz.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada 2018 yılında Polis Akademisi bünyesine 35 bin polis alımı yapacaklarını söyledi.
Bakan Soylu 35 bin öğrenci alımı yapılacak dedi. Yapılacak bu alımın 2500 'ünün PMYO, 2500 'ünün de PAEM kapsamında yapılması bekleniyor. Kalan 30 bin polis alımının da POMEM kapsamında yapılması bekleniyor. 24. 25 ve 26. dönem POMEM kapsamında Polis Akademisi bünyesine 30 bin öğrenci, polis olarak yetiştirilmek üzere alınacağı duyruldu. 

2018 yılında 2 dönem POMEM alımı yapıldı. Toplamda 20 bin polis alımı yapıldı. 2017 yılında ise yine 2 dönem POMEM alımı yapıldı ve toplamda 23 bin polis memuru alımı oldu. 2019 yılında ise 30 bin POMEM alımı yapılacak. Bu sayıya baktığımızda 20 bin polis memuru-10 bin PÖH alımı yapılması bekleniyor. 

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

24. dönem POMEM ilanının 23. döne POMEM 'ler eğitime başladığı anda gelmesi bekleniyor. Bunun da Şubat-Mart 2019 gibi olması bekleniyor. Bu POMEM'in ardından diğer iki ilanın Haziran-Temmuz 2019 ve Ekim-Kasım 2019 döneminde yayımlanması bekleniyor
 

ADAYLARIN TALEPLERİ

Siz de aşağıdaki yorum kısmından 30 bin POMEM polis memuru ve PÖH alımı için taleplerinizi ve haber yapmamızı istediğiniz sorunları aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.