PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

2020 POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN ?

2020 POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN ?







POMEM başvuru tarihi belli oldu mu? Başvuru ne zaman?  27. dönem polis alımı olması bekleniyor!

 
   
  Polis olmak için başvuruların başlamasını merakla bekleyen binlerce genç 27. Dönem POMEM alım başvuru tarihi için gün sayıyor. POMEM başvuruları ne zaman başlayacak?
 
   
     Polis memuru olmak isteyen binlerce gencin merakla beklediği soru ’27. Dönem POMEM sınavı ne zaman?’ Mesleğin hayalini kuran gençler bu soruya cevap arıyor.  İşte, o gelişmeler..

 
 Başvurular Ne Zaman?

    Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi sitesi olan Polis Akademisinden polis alımına yönelik henüz bir duyuru yapılmadı. Son güncel duruma ait bir ilan yer almıyor. Bu konu hakkında herhangi bir gelişme olması halinde sizlere bilgi vereceğiz..



 POLİS OLABİLMEK İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER ?
     
     POMEM’lere başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır.
     a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
     b) Önlisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan önlisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)
     c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2019 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)
     ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2019 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
     d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
     e) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
     f) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddelerinde POMEM’lere alınacak öğrencilerin boy ve kilo şartları aşağıda belirtilmiş, diğer hususlar için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini inceleyiniz. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)