PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

ABDden Flash Yaptırım Kararı

ABDden Flash Yaptırım Kararı

Donald Trump’tan Başkanlığa Veda Etmesine Günler Kala Skandal Bir Yaptırım Kararı Geldi !!

 
 

     Son dakika ortaya çıkan bu yaptırım, Washington yönetimi tarafından ortaya atıldı. Bu yaptırımı kınayan ülkelerin var olduğu gibi yaptırımın doğru bir karar olduğunu düşünen ülkeler de bulunmaktadır.

 
    ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye’nin kendilerinden almaktan vazgeçip Rusya’dan satın alma kararı alıp kısa bir süre de aldığı S-400 Hava Savunma Sistemi yüzünden yaptırım uygulama kararı aldıklarını duyurdu.
 
    Yaptırım kararı aldıkları listenin içinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve Savunma Sanayiliği de yer almaktadır.
 
    ABD Hazine Bakanlığının aldığı yaptırım ise ABD'nin Savunma Sanayi’sinde ihracat lisansı verdiği ülkeler arasında Türkiye bundan sonra yer alamayacak, Uluslararası finans kuruluşlarından ve ABD’den kredi kullanamayacaktır.
 
    ABD'nin aldığını bu kararın hemen ardından Dış İşleri Bakanlığı alınan bu kararı yanlış bulup kınadı.
 
    Haber kaynaklarında yer alan açıklama ise, "ABD’yi, bu haksız yaptırım kararını gözden geçirmeye ve bu vahim yanlıştan bir an evvel geri dönmeye davet ediyor, Türkiye olarak meseleyi müttefiklik ruhuna uygun şekilde, diyalog ve diplomasi yoluyla ele almaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" denildi.
 
     Alınan bu kararın ardından Azerbaycan hemen Türkiye’nin yanında durup kararı sert bir şekilde kınadı. Peşi sıra bir diğer destek iste İran’dan geldi.

    Rusya da ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı bu yaptırım sonucunda sessiz kalmadı. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Washington yönetiminin aldığı kararı 'yasa dışı ve uluslararası kanunlara karşı kibirli bir tutum sergilediğini' ifade eden cümlelere yer verdi.

 
   ABD'nin aldığı kararı destekleyen ülke ise şaşırmamıza neden olmayan bir ülke olup Yunanistandır. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı resmi açıklama da NATO üyesi olan Yunanistan'ın ABD'nin hamlesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.