PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

JANDARMA 5 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI DETAYLARI

JANDARMA 5 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI DETAYLARI

JANDARMA 5 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI DETAYLARI

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuzda giriş koşulları ve başvuru şartları ve başvuru tarihleri de yer aldı. Jandarma genel kurumu 5 bin uzman erbaş alımı için branşları açıklandı. Başvuru yapacak adaylar, 21-31 Ocak 2021 tarihleri arasında Jandarma uzman erbaş alımı başvurularını yapabilecekler.
 Peki, JGK uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? 
 
JANDARMA 5 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURULARI;
 21 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olup 31 Ocak 2021 tarihinde sona erecektir. Jandarman uzman erbaş alımı başvuruları sadece "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" internet adresinden ‘‘Personel / öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından gerçekleştirilecektir.
 
JANDARMA 5 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI BRANŞLARI;
 
Jandarma Genel Komutanlığına 3 bin 770 jandarma, 925 lojistik alt branşlı, 265 muhabere, 14 at bakıcısı, 13 bot serdümeni, 10 havacılık ve 3 kurbağa adam branşlarında olmak üzere 5 bin sözleşmeli uzman erbaş temin edileceğini duyurdu.
 
 
JGK 5 BİN UZMAN ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
 
* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

* Nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2021) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2002 (dahil) - 01 Ocak 1994 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

* Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (Sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dâhil) Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-2’deki Nitelik Belgesinden seksen (80) puan ve üzeri not almış olmak,

*Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak,
 
* En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, Tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak. (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.)
 
* Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (Göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak.)

*  Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmama.
 Gibi birçok ayrıntıya ve başvuru şartlarına yer verilmiştir.
 
JANDARMA 5 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.