PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

ZABITA YAZILI SINAV VE KONDİSYON PARKURU

ZABITA YAZILI SINAV VE KONDİSYON PARKURU

ZABITA ALIMI YAZILI SINAVI VE FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU HAKKINDA;

Bildiğiniz üzere İBB ( İstanbul Büyükşehir Belediye) Başkanlığı 100 zabıta memuru alımı başvuruları geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. Zabıta alımı başvurularının tamamlanmasının ardından sonuçlar İBB tarafından 3 Şubat 2021 günü açıklandı.
 
100 zabıta memuru alımına başvuru yapan adaylar KPSS puan sıralamasına tabi tutulacak. Puana tabi tutulacak adaylardan her kadro için 5 katı aday mülakata alınacağı bilgisine de yer verildi.

Mülakatlar 8-9-19 Şubat tarihlerinde yapılacaktır. Zabıta Memuru kadroları için yapılacak yazılı sınav 8/2/2021 tarihinde, Zabıta fiziki yetrlilik parkuru yani uygulamalı sınav ise 9/2/2021-19/2/2021 tarihleri arasında; Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı (zabıta parkuru) olmak üzere iki bölüm halinde yapılacaktır
Yazılı sınav;
* Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
* Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
* Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsayacağı açıklandı.

Uygulamalı sınav( zabıta fiziki yeterlilik), kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

ZABITA MEMURU ADAYI KONDİSYON FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU;

Zabıta memuru adayları uygulama sınavında fiziki yeterlilik parkuru 8 etaptan oluşan kondisyon parkurundan sorumlu tutulacaktır.
  • * 1 ETAP SLALOM VE AĞIRLIK TAŞIMA:
     Zabıta fiziki yeterlilik parkurunun 1. etabında zabıta memuru adayı, başlama çizgisinde sarılı vaziyetteki iki adet hortumu alarak slalom aralarından geçerek belirtilen noktaya getirir. Kadınlar C hortumu, erkekler B hortumunu)

  • * 2. ETAP LASTİK GEÇME:
      Zabıta f
    iziki yeterlilik parkurunun 2. etabında zabıta memuru adayı, 6 adet lastik içinden geçerek lastik parkurunu tamamlar.

  • * 3.ETAP AĞIRLIK TAŞIMA:
    Zabıta f
    iziki yeterlilik parkurunun 3. etabında zabıta memuru adayı, 6 adet köpük bidonunu minimum 3 metre taşıyarak belirtilen noktaya konmasıyla tamamlanır.(bidonlar erkeklerde 25 kg kadınlarda ise 15 kg olacaktır.)

  • * 4.ETAP MERDİVEN ÇIKMA:
    Zabıta f
    iziki yeterlilik parkurunun 4. etabında zabıta memuru adayı, 2 katlı kuleye çıkarak 2.kattaki işaretli alana bastıktan sonra aşağıya inmesiyle bu etabı tamamlamış olur.

  • * 5.ETAP TÜNEL:
    Zabıta f
    iziki yeterlilik parkurunun 5. etabında zabıta memuru adayı, 10 metrelik tünelden sürünerek geçmesiyle oluşur.

  • * 6.ETAP ENGEL ATLAMA:
    Zabıta f
    iziki yeterlilik parkurunun 6. etabında zabıta memuru adayı, engel tahtasını aşarak karşıya geçer.(erkeklerde engel maksimum 180 cm, kadınlarda maksimum 150 cm olacaktır.)

  • Zabıta fiziki yeterlilik parkurunun 6 etabını başarı ile tamamlayan adaylar 10 dakikalık mola sonrasında barfiks ve şınav etaplarına geçerler.

  • * 7.ETAP: BARFİKS:
    Zabıta f
    iziki yeterlilik parkurunun 7. etabında zabıta memuru adayı, 30 saniye boyunca nizami 10 adet barfiks çekmeye çalışır. Çekilen her nizami barfiks 1 puandır.

  • * 8. ETAP ŞINAV:
     Zabıta f
    iziki yeterlilik parkurunun 8. etabında zabıta memuru adayı,30 saniye boyunca nizami 40 adet şınav çekmeye çalışır. Çekilen her nizami şınav 0,25 puandır
  •  
NOT: 1 Başlangıçta komuttan önce çıkılırsa + 5 saniye eklenir.
NOT 2: parkurda bilerek atlanan veya yarım bırakılan etap olursa + 60 saniye eklenir.
NOT 3: 6 etaptan oluşan parkuru 60 saniyede nizami olarak tamamlayan aday 80 puan alır.
NOT 4: 10 adet nizami barfiks (30 saniye)  10 puan, 40 adet nizami şınav (30 saniye) 10 puandır.
NOT 5: zabıta memuru adayı kondisyon parkuru ve barfiks ve şınav testinin tamamı 100 puandır.

Zabıta alım başvurusu yapıp  yazılı ve Zabıta fiziki yeterlilik parkuruna katılacak olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar dileriz.